ИЗВЕСТУВАЊЕ – ЛД „Солидарност“ со свој вебсајт

Би сакале да ги известиме сите посетители на блогот на ЛД „Солидарност“ дека почнувајќи од 27.10.14, ставен е во функција и Движењето започна со користење на свој вебсајт каде ќе продолжи со своите идни активности. Грижејќи се за континуитетот и … Continue reading

Реакција по повод демолирањето на кафулето „Дамар“ и нападот на ЛГБТИ-активистите

  Реакција по повод демолирањето на кафулето „Дамар“ и нападот на ЛГБТИ-активистите Левичарското движење “Солидарност” најостро го осудува синоќешниот вандалски акт во кој беше демолирано кафулето “Дамар“ и беше извршен напад врз ЛГБТИ-активистите кои беа таму. Жалиме што хомофобичните насилни … Continue reading

Покана за прес конференција – Поднесување претставка до Уставен суд за сините картони на невработените лица

Почитувани, Во петок, 17 октомври во 12.00 Левичарското движење „Солидарност“ ќе одржи прес конференција пред Уставниот суд на Република Македонија по повод поднесувањето на претставка со која ќе побара укинување на обврската да се поднесуваат изјави од страна на невработените … Continue reading

Партизанска велосипедска тура – Посета на спомен-обележјата на партизаните од скопскиот партизански одред

Дали Боро Петрушевски е само АСУЦ? Колку години имала Невена Георгиева – Дуња кога загинала? Се чини дека најблиската историја која ни ја донела слободата и републиката најмалку ја познаваме. По повод 11-ти октомври Левичарското движење „Солидарност“ ве поканува на … Continue reading

Реакција по повод кривичните пријави поднесени од Фондот за здравствено осигурување

  Власта сè поексплицитно го покажува својот антисоцијален карактер! Донесува закони со кои ги ограничува правата на сиромашните и непривилегираните и потоа, применувајќи ги таквите закони, ја покажува на дело целата нечовечност на ваквото извитоперено сфаќање на правната држава. Само … Continue reading